Kolejny Kongres Kadry już za nami!

XIX Kongres Kadry _logo

XIX edycja Kongresu Kadry odbyła się w dniach 7-9 maja 2014 roku w hotelu Intercontinental oraz Digital Knowledge Village w Warszawie. Organizatorem kongresu jest Nowoczesna Firma SA.

Wiosennej edycji towarzyszyło hasło: Kierunek: Innowacje. W czasach permanentnych zmian i destabilizacji gospodarczej innowacje stają się niezbędne w każdym aspekcie zarządzania organizacją, a w szczególności w obszarze zarządzania ludźmi.

Swoje doświadczenia w zakresie innowacyjnego zarządzania ludźmi zaprezentował m.in Mirosław Godlewski prezes firmy Netia. Wśród prelegentów znaleźli się przedstawiciele największych i uznanych firm t.j:British American Tobacco, Polpharma, JTI Polska, LOTOS Petrobaltic, Leroy Merlin, LinkedIn, EXATEL, PWPW, Energa, , Whirpool, Skanska, Sygnity, Samsung Electronics Polska, Neonet i wielu innych.

Świat nauki reprezentował   Wayne F. Cascio - profesor i wykładowca University of Coloradooraz prof. Rafał Ohme -  ekspert w dziedzinie psychologii, komunikacji i badań nad mózgiem – ich prezentacje jak zwykle wzbudziły duże zainteresowanie. Uczestnicy kongresu poznali także mistrza olimpijskiego i kapitana polskiej załogi wioślarskiej - Adama Korola. Gośćmi specjalnymi tej edycji byli Krystyna Janda – wybitna aktorka, reżyserka i menedżerka oraz znany polski językoznawca prof. Jerzy Bralczyk.

Innowacje, które były tematem przewodnim kongresu, pojawiły się również w jego formule. Po raz pierwszy uczestnicy korzystali z bardziej bezpośredniej formy kontaktu z prelegentami – debat z ekspertem – te cieszyły się dużą popularnością.

Po raz pierwszy w trakcie kongresu odbył się finał ogólnopolskiego konkursu HR INNOVATOR 2014, którego ideą jest nagrodzenie innowacyjnych projektów personalnych. Spośród kilkudziesięciu nadesłanych na konkurs projektów, jury wyłoniło sześciu finalistów, którzy prezentowali swoje projekty w trakcie pierwszego dnia kongresu. Po burzliwych obradach, jury uwzględniając głosy uczestników kongresu, wyłoniło laureatów. Statuetkę HR INNOVATORA 2014  w kategorii organizacje biznesowe otrzymały projekty:

„Lot ku przyszłości" - ścieżka rozwoju eksperckiego w WSK "PZL-Rzeszów oraz
MAM! pomysł i wchodzę do GRY  - Grupy Onet.pl
Statuetkę HR INNOVATORA 2014 w kategorii organizacje spoza biznesu otrzymał projekt: POZnajmy się w akcji - Action Learning w Urzędzie Miasta Poznania.
Gala i wręczenie statuetek HR INNOVATORA  odbyło się drugiego dnia kongresu. Kolejna edycja konkursu już na wiosnę 2015 roku.

Blisko stu prelegentów, ponad pięciuset uczestników, najwyższa kadra zarządzająca, menedżerowie i specjaliści personalni, kontakty branżowe, niewyczerpane źródło pomysłów do wdrożenia w organizacjach i atmosfera dzielenia się doświadczeniami zawodowymi – to wszystko już za nami.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Kongresu >>>

Kolejna edycja  kongresu – tym razem jubileuszowa XX - odbędzie się w dniach 5-6 listopada 2014 roku. Organizatorzy zapraszają na Stadion Narodowy w Warszawie.