Masz pytania? Zadzwoń +48 22 314 14 30
konferencja

Znakowanie żywności w świetle rozporządzenia 1169/2011

2014.11.17-18 | Digital Knowledge Village | Warszawa
Prelegenci | 9
  • A. Balicki

    Andrzej Balicki

    DLA Piper
    Andrzej Balicki poprowadzi wykład:

    PRAKTYCZNE ASPEKTY STOSOWANIA OŚWIADCZEŃ ZDROWOTNYCH W REKLAMIE I PROMOCJI


    DR ANDRZEJ BALICKI KIERUJE ZESPOŁEM DS. REGULACYJNYCH W WARSZAWSKIM BIURZE KANCELARII DLA PIPER. JEST CZŁONKIEM RADY EKSPERCKIEJ KRAJOWEJ RADY SUPLEMENTÓW I ODŻYWEK W swojej praktyce skupia się na doradztwie na rzecz firm z sektora farmaceutycznego i żywnościowego we wszystkich aspektach prawnych związanych z ich działalnością. Andrzej Balicki posiada m.in. doświadczenie w doradztwie w zakresie marketingu, wprowadzania produktów na rynek, łańcucha dystrybucji, promocji i reklamy. Doradza w zakresie prawa żywnościowego, szczególnie w odniesieniu do regulacji dotyczących suplementów diety oraz oświadczeń zdrowotnych. Reprezentuje podmioty prywatne w postępowaniach przed organami inspekcji farmaceutycznej i sanitarnej. Doradza także w zakresie prawa zamówień publicznych i prawa konkurencji. Andrzej Balicki brał udział jako prelegent w licznych konferencjach sektorowych, jest także autorem szeregu publikacji, w tym współautorem pierwszego komentarza do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Wolters Kluwer, 2013).
  • M. Daćkow

    Marta Daćków

    Kancelaria Prawna Schampera, Dubis, Zając i Wspólnicy Sp.K.
    Marta Daćków poprowadzi wykład:

    Jak stworzyć nowe etykiety? WARSZTAT

    “BIO, EKO I ORGANIC” – JAK ZNAKOWAĆ PRODUKTY EKOLOGICZNE I ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ


    MARTA DAĆKÓW, LL.M., RADCA PRAWNY W KANCELARII SDZLEGAL SCHINDHELM Wykorzystuje swoje doświadczenie i praktyczną wiedzę jako prawnik w zespole prawa niemieckiego kancelarii sdzlegal Schindhelm. Specjalizuje się w obsłudze prawnej polsko- niemieckiego obrotu gospodarczego ze szczególnym uwzględnieniem ochrony praw własności intelektualnej przy realizacji międzynarodowych projektów oraz inwestycji. Wielokrotnie doradzała, konstruowała oraz opiniowała projekty transgranicznych przejęć, restrukturyzacji grup kapitałowych, umów handlowych oraz ogólnych warunków. Posiada bogate doświadczenie w zakresie wprowadzania zagranicznych produktów i usług na rynek polski. Doradza w zakresie zagadnień prawa międzynarodowego, europejskiego i niemieckiego, w tym w zakresie prawa żywnościowego.Jest autorką szeregu publikacji i opracowań z zakresu prawa niemieckiego oraz prawa europejskiego.
  • E.Dulińska

    Ewa DULIŃSKA-STANEK

    WSSE
    Ewa DULIŃSKA-STANEK poprowadzi wykład:

    URZĘDOWA KONTROLA ŻYWNOŚCI PROWADZONA PRZEZ PAŃSTWOWĄ INSPEKCJĘ SANITARNĄ


    EWA DULIŃSKA-STANEK, WSSE Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, kierunek chemia stosowania, specjalista analityki sanitarnej. Od 1980 nieprzerwanie pracuje w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej w Krakowie, początkowo w laboratorium, później w nadzorze żywności. Od 1995r. kierownik Sekcji Przedmiotów Użytku, a następnie od 2004r. kierownik Sekcji Higieny Żywności. W okresie akcesji do UE uczestnik wielu programów szkoleniowych kierowanych do służb urzędowej kontroli żywności. W latach 2005-2006 pełniła obowiązki głównego specjalisty ds. systemu jakości w nadzorze sanitarnym wdrażając system według PN PN-EN ISO/IEC 17020 Ogólne kryteria działania różnych rodzajów jednostek inspekcyjnych. Trener HACCP
  • T. Kaczyński

    Tomasz Kaczyński

    Kancelaria Prawna Domański Zakrzewski Palinka
    Tomasz Kaczyński poprowadzi wykład:

    KIEDY PRODUKT PRZESTAJE BYĆ BEZPIECZNY? – WYCOFANIE PRODUKTÓW Z RYNKU, WYMAGANIA I MOŻLIWE ROZWIĄZANIA


    TOMASZ KACZYŃSKI, SENIOR ASSOCIATE W KANCELARII DOMAŃSKI ZAKRZEWSKI PALINKA SP.K., CZŁONEK RADY EKSPERCKIEJ KRAJOWEJ RADY SUPLEMENTÓW I ODŻYWEK. Specjalista w zakresie prawa farmaceutycznego, prawa administracyjnego, prawa reklamy i biotechnologii. Świadczy bieżące doradztwo ponad czterdziestu przedsiębiorcom funkcjonującym na rynku farmaceutycznym, żywieniowym oraz kosmetycznym, w tym producentom, dystrybutorom i sieciom aptek. Zakres jego ekspertyz obejmuje wszystkie obszary prawa farmaceutycznego i żywnościowego, od rejestracji produktów, przez kwestie refundacyjne, zagadnienia wytwarzania, dystrybucji, importu równoległego, po prawo reklamy i regulacje badań klinicznych. Posiada również doświadczenie w doradztwie z zakresu weterynaryjnych produktów leczniczych.
  • T. Kapuściński

    Tomasz Kapuściński

    Brandbank Polska
    Tomasz Kapuściński poprowadzi wykład:

    ROZPORZĄDZENIE UE1169/2011 W ASPEKCIE SPRZEDAŻY ŻYWNOŚCI PRZEZ INTERNET


    TOMASZ KAPUŚCIŃSKI, GLOBAL HEAD OF DATA W BRANDBANK Posiada wieloletnie doświadczenie w obszarze danych produktowych do celów eCommerce z sektora CPG. Członek grup roboczych Brandbank i GS1 w wielu krajach Europy. Odpowiedzialny za wdrożenie programu zgodności biblioteki Brandbank z wymogami rozporządzenia PE 1169/2011
  • Beata Majchrzak

    GŁÓWNY INSPEKTORAT JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH
    Beata Majchrzak poprowadzi wykład:

    NA CO NALEŻY ZWRÓCIĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ TWORZĄC / ZMIENIAJĄC ETYKIETĘ


    BEATA MAJCHRZAK, NACZELNIK WYDZIAŁU KONTROLI ARTYKUŁÓW POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO W GŁÓWNYM INSPEKTORACIE JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW ROLNO-SPOŻYWCZYCH. Od listopada 2008 roku związana z GIJHARS. Od marca 2010 naczelnik Wydziału Kontroli Artykułów Pochodzenia Zwierzęcego w Biurze Kontroli Jakości Handlowej.
  • Beata Przygoda

    Instytut Zywności i Żywienia
    Beata Przygoda poprowadzi wykład:

    Znakowanie wartością odżywczą produktów spożywczych w świetle przepisów rozporządzenia 1169/2011


    DR INŻ. BEATA PRZYGODA, ADIUNKT W INSTYTUCIE ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA W WARSZAWIE Kierownik Pracowni Witamin w Zakładzie Żywności i Suplementów Diety. Zawodowo zajmuje się przede wszystkim szeroko pojętymi zagadnieniami dotyczącymi wartości odżywczej żywności, w tym znakowaniem żywności. Współautorka bazy danych oraz tabel składu i wartości odżywczej żywności. Uczestniczy w projektach badawczych, przygotowuje opinie i ekspertyzy. W ramach działalności edukacyjnej prowadzi wykłady, szkolenia dla różnych odbiorców. Współautorka kilkunastu monografii, wielu artykułów naukowych oraz popularno-naukowych.
  • Kinga Szewczyk

    Instytut Logistyki i Magazynowania
    Kinga Szewczyk poprowadzi wykład:

    ZNAKOWANIE PRODUKTU W ŚWIETLE 1169 I NIE TYLKO


    KINGA SZEWCZYK, PRACOWNIK ORGANIZACJI GS1 POLSKA I INSTYTUTU LOGISTYKI I MAGAZYNOWANIA (ILIM) W POZNANIU Zawodowo od lat związana z biznesem poprzez współudział w tworzeniu rozwiązań IT dla mikro, małych i średnich firm. Doświadczenie zawodowe wykorzystała rozpoczynając pracę w Jednostce Certyfikującej ILiM, w części związanej z certyfikacją sklepów internetowych. Poznając problematykę z jaką borykają się polskie e-sklepy zainicjowała organizację pierwszego w Polsce konkursu nakierowanego na zagadnienia prawne związane z e-commerce „Bezpieczny eSklep”. Zajmuje się badaniami i analizą rynku e-commerce w Polsce. Od września 2013 r. odpowiedzialna za promocję standardów GS1 w Internecie.
  • A. Łuszpak-Zając

    Agnieszka Łuszpak - Zając

    Kancelaria Prawna Schampera, Dubis, Zając i Wspólnicy Sp.K.
    Agnieszka Łuszpak - Zając poprowadzi wykład:

    Jak stworzyć nowe etykiety? WARSZTAT


    DR AGNIESZKA ŁUSZPAK-ZAJĄC, RADCA PRAWNY, PARTNER W KANCELARII SDZLEGAL SCHINDHELM Doktor Nauk Prawnych WPAiE Uniwersytetu Wrocławskiego. Wieloletni wykładowca Uniwersytetu Wrocławskiego w Instytucie Prawa Cywilnego na stanowisku adiunkta. Doradza spółkom polskim oraz zagranicznym w zakresie kwestii dotyczących m.in. prawa administracyjnego gospodarczego, umów, prawa dotyczącego rynku nieruchomości oraz inwestycji zagranicznych. Specjalizuje się w prowadzeniu negocjacji, doradztwie przy zawieraniu umów oraz ich wykonywaniu. Zajmuje się także bieżącą obsługą przedsiębiorców, w tym z branży spożywczej, zajmujących się produkcją żywności. Jako trener prowadzi wiele szkoleń oraz jest autorką szeregu artykułów, w szczególności dotyczących problematyki zawierania umów, publikowanych w renomowanych czasopismach prawniczych.
Pobierz program:
W celu pobrania pliku pdf prosimy o pozostawienie danych kontaktowych.
*
*
*
*
*
Miejsce
Warszawa | Digital Knowledge Village
ul. Puławska 465